Productiemethodes

Print

De volledige produktie, van schrootinzet tot gereed produkt valt binnen onze verantwoordelijkheid en ons kwaliteitsmanagement. Dat betekent voor u als klant de hoogstmogelijke kwaliteit en zekerheid.


Smelten

De smeltmetallurgie was en is Böhler’s domein. Naast conventionele smelttechnieken opereert Böhler een speciaalstaalproductie, die in zijn combinatie enig in zijn soort is. Het om- en hersmelten onder vaccuum (VIM/VAR) of een groot aantal ESU- en druk-ESU-installaties bieden de mogelijkheid om materialen met de hoogste metallurgische rijnheid te produceren.

 
 

Download hier de brochure met een duidelijk overzicht van Böhler's om- en hersmelt-productiemogelijkheden.

 Bohler_speciaalstaalfabriek.pdf

In de poedermetallurgie speelt Böhler een toonaangevende rol. Poedermetallurgisch (PM) geproduceerde materialen met homogenere karbidenstructuur als antwoord op de steeds steigende eisen aan gereedschappen. Metallurgische kennis legt de basis voor gerichte probleemoplossingen. Om deze kwaliteitseis op langere termijn aan te kunnen, heeft Böhler de modernste PM-productiefaciliteit ter wereld gebouwd.

Voor meer informatie over bovenstaande productietechnieken kunt u de volgende brochures downloaden:

                        

    

   

    

  Walsen, smeden en warmtebehandeling

Naast de smeltmetallurgie is het omvormen van de materialen een wezenlijke en kwaliteitsbepalende productiestap. De uiterst geavanceerde computergestuurde walserij voor stafstaal rond, plat en draadafmeetingen vormt het zwaartepunt voor de Böhler-walstechnologie. De hoge precisie en flexibiliteit wordt door onze wereldwijde klanten bijzonder gewaardeerd.

Een ander belangrijk thema is het smeden. Een 5200 Ton pers met 2 manipulatoren voor blokken tot 30 Ton of de krachtige "langschmiedemaschine" voor staafstaal en vrij gevormde smeedstukken tot een doorsnee van 450 mm, vormen het kernpunt in de smeedtechnologie.

Voor de materialen het huis verlaten, ondergaan ze een kwaliteits warmtebehandeling, waarmee de gewenste en precies vastgelegde gebruikseigenschappen worden verkregen. Voor deze “veredeling” staan computergestuurde, volautomatische warmtebehandelingsovens ter beschikking.

De bewerkingen van smeedstukken ronden het productieprogramma op indrukwekkende wijze af. Bouwdelen voor de energiebranche, voor de off-shore-industrie of de turbinebouw vormen daarbij het zwaartepunt.


Uitvoeringen

De veelvoud aan uitvoeringen voor gesmeed en gewalst staafstaal betekenen voor onze klanten geweldige voordelen. Het staafstaal wordt volgens klantenspecificatie en merkenspecifiek volgens vastgestelde programma’s door een kwaliteitswarmtebehandeling geleid en vervolgens gericht, bewerkt en gecontroleerd.

Böhler vervuld ook bij de oppervlakteuitvoering elke klantenwens: staafstaal rond – geschild, geschild en gepolijst, bandgeslepen of gedraaid; op verzoek met bewerkte einden; staafstaal vlak ook in gefreesde of geslepen uitvoering zowel als vlak-producten van grote afmetingen en gezaagde blokken. Of onze precisievervormde draad in rond- en vlakafmetingen in hoog of zeer hoog gelegeerde materialen, zoals die worden gebruikt in bi-metaalzagen of zuigerringen.


Top
Zoeken