Succes-verhalen

Print

De absolute topper voor koudwerk toepassingen. Deze poeder metallurgische ontwikkeling, combineerd hoge hardheid met bijzonder hoge taaiheid, drukvastheid en slijtvastheid.


Is het nieuwe veredelde allround kunststofmatrijzenstaal dat in vergelijking met 1.2316 duidelijk corrosiebestendiger is, betere warmtegeleiding heeft en zich makkelijker laat bewerken. 


Het nieuwe snelstaal dat het gat vult tussen hardmetaal en de traditionele snelstalen. In veel toepassingen biedt dit een erg voordelig alternatief voor het veel duurdere hardmetaal.


Is een door Böhler ontwikkeld warmwerkstaal, met een uitstekende taaiheid bij een hoge hardheid. Bekijk de vergelijking met een standaard warmwerkstaal. 

 


   De absolute topper voor koudwerk toepassingen

Böhler K390 Microclean is simpelweg het poedermetallurgische
koudwerkstaal met de beste eigenschappen voor koudwerktoepassingen dat Böhler te bieden heeft.

Dit staal is door Böhler ontwikkeld voor de zwaarste koudwerk toepassingen waarbij slijtage en drukvastheid een voorname rol spelen. De levensduur van gereedschappen kan hiermee drastisch verlengd worden.

Taaiheid
K390 Microclean onderscheidt zich vooral van de concurrenten door de bijzonder hoge taaiheid, bij een vergelijkbare hardheid. De kans op breuken in het materiaal wordt hierdoor veel kleiner.


Te hard om te bewerken?
In tegendeel. Ondanks de hoge hardheid (tot 64 HRc) is Böhler K390
Microclean makkelijk en economisch te bewerken. Het geheim ligt in het poeder metallurgisch proces. Een zeer fijne en homogene structuur garanderen optimale bewerkbaarheid.

De 4 succes factoren:

 • Extreem hoge slijtvastheid
 • Uitstekende taaiheid
 • Hoge drukvastheid
 • Goede bewerkbaarheid

  komen samen in Böhler K390 Microclean.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze en het onderstaande pdf document downloaden.
   
   

  Download hier de brochure                                                                       


  Bohler_K390.pdf (1.113 KB)

    de nieuwe klassieker!

  Böhler M303 Extra is een veredeld roestvast martensitisch chroomstaal, dat uitstekende taaiheid biedt evenals corrosiebestendigheid, slijtvastheid en bewerkbaarheid.

  Dit nieuwe kunststofvormenstaal van Böhler is ontwikkeld met als hoofddoel: het verbeteren van de homogeniteit ten opzichte van conventionele stalen als 1.2316. Dit heeft geresulteerd in het vermijden van delta-ferriet in de matrix, waardoor de gebruikseigenschappen aanzienlijk verbeterd zijn.

  De homogene structuur door het hele blok, helpt vervolgens nare verrassingen bij de productie van gereedschappen te voorkomen.

  Uit tests is gebleken dat Böhler M303 Extra in vergelijking met 1.2316 duidelijk corrosiebestendiger is, betere warmtegeleiding heeft en zich makkelijker laat bewerken.

  Aangezien Böhler M303 Extra bij levering al gehard en gegloeid is, is er normaal gesproken geen warmtebehandeling meer nodig.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze en het onderstaande pdf document downloaden.

   
   
  Download hier de brochure                                   
   


  Bohler_M303.pdf (1.011 KB)  De brug tussen de gebruikelijke PM stalen en hardmetaal.


  Voor hoogwaardige snijd- en koudwerktoepassingen worden veel verschillende poedermetallurgische snel- en gereedschapsstalen gebruikt, evenals hardmetaal. Er is echter een groot gat tussen de gebruikelijke PM stalen en hardmetaal wat betreft de mechanische- technologische eigenschappen.

  Böhler zag de noodzaak een nieuw PM staal te ontwikkelen dat het gat tussen hardmetaal en PM stalen kon opvullen. Dit heeft geleid tot het nieuwe PM snelstaal "Böhler S290 Microclean" - met de volgende eigenschappen:

  • mogelijke hardheid van ongeveer 70 HRC
  • zeer hoge slijtvastheid
  • uitstekende drukvastheid
  • uitstekende warmhardheid
  • goede taaiheid als gevolg van 3e generatie PM productie
  • zeer acceptabele bewerkbaarheid

   Al deze bijzondere voordelen maken van het nieuwe PM staal "Böhler S290 Microclean"  een economisch zeer verantwoord alternatief voor  hardmetalen snijd- en koudwerkgereedschappen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze en het onderstaande pdf document downloaden.

   
   
  Download hier de brochure                           

  Bohler_S290PM.pdf (985 KB)  Bohler W360 Isobloc is ontwikkeld als een warmwerkstaal voor matrijzen, extruders en warm smeden. Met een hardheidsrange van 52 tot maximaal 57 HRc en goede taaiheid bij alle hardheden, kan dit staal gebruikt worden voor uiteenlopende toepassingen waar hardheid en taaiheid bij hogere temperaturen vereist zijn.

  Eigenschappen:

  • Hoge hardheid
  • Uitstekende taaiheid
  • Hoge warmtebestendigheid
  • Goede warmtegeleiding

  Taaiheid:

  De taaiheid van warmwerkstalen is een van de belangrijkste eigenschappen. Omdat dit zorgt voor verbeterde weerstand tegen scheuren, thermische schokken en "heat-checking". Over het algemeen wordt hoge hardheid geassocieerd met lage taaiheid. Dit is bij W360 Isobloc niet het geval. In onderstaande grafiek kunt u zien dat W360 zo'n 23% hogere taaiheid heeft dan het standaard warmwerkstaal 1.2885, zelfs bij een hogere hardheid.


   

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze en het onderstaande pdf document downloaden.

   
   
  Download hier de brochure                              


  Bohler_W360.pdf (917 KB) • Top
  Zoeken