Bedrijfsprofiel

Print

Böhler in Nederland
Böhler is al sinds 1937 aanwezig op de Nederlandse markt en is de grootste aanbieder van hoogwaardig gereedschapsstaal, sneldraaistaal, poedermetallurgisch staal en andere speciale hoogwaardige staalsoorten voor bijvoorbeeld de luchtvaart of de olie- en gasindustrie. Leverbaar in de door u gewenste uitvoering.

Böhler wereldwijd
Böhler maakt deel uit van het Voest Alpine concern waarbij ca. 40.000 personen wereldwijd werkzaam zijn. Dankzij de huidige technologische ontwikkelingen en de wereldwijde uitwisseling van informatie, kunnen wij u als klant onze expertise aanbieden die over de hele wereld wordt toegepast.

Böhler staal
Onze Böhlerproducten worden geproduceerd in de meest geavanceerde staalfabrieken ter wereld in Oostenrijk. Zo bouwde Böhler de modernste poedermetallurgische productiefaciliteit ter wereld en beschikt het over een groot aantal (o.a. vacuüm) omsmeltaggregaten om te voldoen aan de hoogste eisen die aan staal gesteld kunnen worden. Mede hierdoor staan wij garant voor de uiterst constante en zeer hoge kwaliteit van al onze producten. 

Bewerking
Voorts hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van ons mechanisch bewerkingscentrum in Düsseldorf om u voorbewerkte- en/ of volgens tekening bewerkte producten aan te kunnen bieden. Hierdoor kunt u uw bewerkingsmachines voor het fijnere werk gebruiken.

Partnerschap
Böhler onderscheidt zich van de traditionele leverancier door onze doelstelling om een partnerschap op te bouwen met onze relaties. Dit houdt in dat wij u niet alleen van materiaal voorzien, maar u ook met raad en daad kunnen ondersteunen. Onze technisch adviseurs kunnen u reeds in de ontwerpfase adviseren bij materiaalkeuze, warmtebehandeling en/of bewerking. Daarnaast staat ook de uitstekende metallurgische staf bij onze productiemaatschappijen tot onze beschikking.

Investeringen
Recentelijk investeerde Böhler Edelstahl GmbH stevig de uitbreiding van de smeedcapaciteit, waardoor de totale capaciteit verhoogd wordt van 43000 Ton naar 59000 Ton. Daarnaast is er geinvesteerd in een nieuw laboratorium en in verbeteringen voor het walsen van platafmetingen.


Top
Zoeken