Certificering warmtebehandelaars

Print

Doelstelling

Böhler Benelux wil als leverancier van hoogwaardig gereedschapsstaal, snelstaal, poedermetallurgisch staal en andere speciale hoogwaardige staalsoorten het belang benadrukken van een goede warmtebehandeling van haar materialen.

Om de optimale eigenschappen van hoogwaardige kwaliteiten te garanderen is een goede en secure warmtebehandeling cruciaal. Mede hierom is Böhler begonnen met het certificeren van warmtebehandelaars.

Wat houdt deze certificering in?

  1. Allereerst wordt de betreffende oven gecontroleerd door een onafhankelijk certificeringsbureau, dat het productieproces beoordeelt op basis van de Böhler-specifiicatie.

  2. Böhler stelt vervolgens materiaal ter beschikking en de specificaties, waarna de harderij de voorgeschreven warmtebehandeling uitvoert en het materiaal retourneert met de bijbehorende hardingsprotocollen. Böhler onderzoekt dan of de teststukken aan alle vooraf gestelde eisen voldoen en beoordeelt de structuur van het materiaal.

  3. Als alles voldooet aan de gestelde eisen, kan de uiteindelijke certificering plaatsvinden.

Geïnteresseerde warmtebehandelaars kunnen voor meer informatie over dit traject, contact opnemen met van Böhler Nedeland.


Gecertificeerde warmtebehandelaars

Op 2 september 2009 heeft als eerste harderij in Nederland het certificaat uitgereikt gekregen. 


Zoeken